Csicseriborsó-krémleves konzervből
Hozzávalók:
- 3-4 evőkanál olivaolaj
- 3 közepes sárgarépa
- 2 szál újhagyma vagy egy kisebb csokor snidling
- 1 csicseriborsó konzerv
- 2 dl főzőtejszín
- 1 teáskanál őrőlt köménymag
- 1 csokor zöld petrezselyem
- fél citrom leve
- ízlés szerint só,bors
Elkészítése:
Az olajon az apróra vágott répát megpároljuk,rászorjuk a zöldhagymát vagy a snidlinget.
Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk,majd őrölt köménnyel megszórjuk.Másfél liter vizben
félig puhára főzzük.A csicseriborsó-konzervről leöntjük a levet,majd hozzáadjuk a répához,
és tovább főzzük.Amikor minden megpuhult,botmixerrel pűrésítjük,és a tejszinnel besűritjük.
kevés citromlével ízetitjük.Pár csepp olivaolajat rácsepegtetve, kevés petrezselyemmel
megszórva tálaljuk.
ÍzVilága receptek
ÍzVilága receptek