Csodasajtos


HOZZÁVALÓK:

- 25 dkg ráma margarin

- 25 dkg liszt 

- 35 dkg reszelt sajt (füstölt és emmentáli vegyesen)

- 3 tojássárgája

- 1-1 teáskanál só és sütőpor

- 1-1mokkáskanál pirospaprika és bors

- 1/2 dl tej

Elkészités:

A margarinrt,a sütőporral elkevert lisztet és a 20 dkg reszelt vegyes sajtot összemorzsolunk,majd

a tojássárgáját, a sót ,pirospaprikát és borsot beledolgozva addig gyúrjuk amig össze nem áll.

Nagy cipóvá  formázva egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük.

Lisztezett deszkán  vékonyra nyújtjuk,tetejét megkenjük tejjel és megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal.

Derelyemetszővel hosszú vékony rudakat vágunk belőle,majd ezeket sütőlemezre tesszük,egymástól néhány

milliméter távolságra.

Előmelegített forró sütőben sárgára sütjük.

Ha megbarnul ,megkeseredhet!

Egy adag tészta  12-15 perc  alatt sül meg.

(Ez a mennyiség kb. 4 adagra elegendő.)

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »