Csodasajtos
HOZZÁVALÓK:
- 25 dkg ráma margarin
- 25 dkg liszt
- 35 dkg reszelt sajt (füstölt és emmentáli vegyesen)
- 3 tojássárgája
- 1-1 teáskanál só és sütőpor
- 1-1mokkáskanál pirospaprika és bors
- 1/2 dl tej
Elkészités:
A margarinrt,a sütőporral elkevert lisztet és a 20 dkg reszelt vegyes sajtot összemorzsolunk,majd
a tojássárgáját, a sót ,pirospaprikát és borsot beledolgozva addig gyúrjuk amig össze nem áll.
Nagy cipóvá formázva egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük.
Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk,tetejét megkenjük tejjel és megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal.
Derelyemetszővel hosszú vékony rudakat vágunk belőle,majd ezeket sütőlemezre tesszük,egymástól néhány
milliméter távolságra.
Előmelegített forró sütőben sárgára sütjük.
Ha megbarnul ,megkeseredhet!
Egy adag tészta 12-15 perc alatt sül meg.
(Ez a mennyiség kb. 4 adagra elegendő.)
ÍzVilága receptek
ÍzVilága receptek