Cukkinis tepsis krumpli

HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg burgonya
- 35 dkg cukkini
- 15 dkg vastagabra vágott sonka
- 2 dkg vaj
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2 db paradicsom
- 2 evőkanál mascarpone (vagy natúr sajtkrém)
- 5 dkg fata sajt
- 1,5 dl zsírszegény tejszin(főző)
- 3-4 evőkanál reszelt parmezán
- friss kakukkfű,bazsalikom,izlés szerint só, bors
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, majd a megmosott cukkival együtt vékony karikákra szeleteljük.
Picit megsózzzuk, de óvatosan, mert a feta sajt is sós lesz. Egy kivajazott,
zsemlemorzsával enyhén megszórt tepsibe rétegezve lerakjuk. Kevés kakukkfűvel
és bazsalikommal,borssal ízesitjük a rétegeket. A tetejére krumpli karikákat helyezünk,
lezárásként pedig a mascarponét és a feta sajtot tesszük. Rálocsoljuk a főzőtejszínt, és
bőven megszórjuk parmezán sajttal is. Alufóliával letakarjuk,majd 180 fokra előmelegített
sütőben kb. 45-50 perc alatt összesütjük.A fóliát az utolsó tíz percre vegyük le.
ÍzVilága receptek









ÍzVilága receptek








